VOLONTIRANJE

Volontiranje je dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za zajedničku dobrobit, a obavljaju ih volonteri bez postojanja uvjeta isplate novčane nagrade ili potraživanja druge imovinske koristi za obavljeno volontiranje (Zakon o volonterstvu NN 58/07 i 22/13).

GDCK Varaždin nudi više različitih volonterskih mjesta (Dostava humanitarnih paketa, namirnica i lijekova korisnicima; Pratnja starijih osoba kod liječnika; Sudjelovanje u javnim akcijama i kampanjama GDCK Varaždin; Pomoć pri provedbi cijepljenja protiv COVID-19; Realistični prikaz ozljeda; Volontiranje u kriznim situacijama i dr.) tako da svatko može naći nešto što baš njoj ili njemu odgovara! BUDI I TI DIO NAŠEG TIMA ! 

SUPER, ŽELIM VOLONTIRATI U GDCK VARAŽDIN!

Prijavite nam se putem on-line obrasca koji se nalazi na slijedećoj poveznici: PRIJAVNICA ZA VOLONTERE 2021.  

PRIJE NEGO ISPUNITE PRIJAVNICU molimo Vas da obavezno pročitate “Pravila ponašanja volontera HCK” i primjer “Ugovora o volontiranju” koji potpisujemo sa svim našim volonterima. 

Pravila ponašanja volontera HCK

Ugovor o volontiranju_12.5.2021

Ukoliko volontirate sa osjetljivim skupinama, GDCK Varaždin obavezan je za Vas ishoditi Potvrdu iz kaznene evidencije, i ispunjavanjem prijavnice dajete izričitu dozvolu GDCK Varaždin da ishodi navedenu potvrdu u navedenom slučaju.

BAZA VOLONTERA I POZIVI ZA VOLONTIRANJE

Nakon prijave stavljamo Vas u bazu volontera i šaljemo Vam pozive putem mailing liste ili Vas zovemo telefonski prema realnoj potrebi.

VOLONTERSKI SATI I POTVRDE O VOLONTIRANJU

GDCK Varaždin upisuje svaki Vaš volonterski sat u svoju bazu i prijavljuje ga na godišnjoj razini nadležnom Ministarstvu. Za Vaše volontiranje možete dobiti pismenu potvrdu o volontiranju ili/i upis u volontersku knjižicu. Ukoliko nemate volontersku knjižicu, mi Vam je besplatno izdajemo. Ukoliko želite potvrdu o volontiranju molimo Vas da se unaprijed najavite našoj koordinatorici volontiranja na volonteri.gdckvarazdin@gmail.com ili na 099/ 4484665 (Filipa) da Vam istu pripremi. 

COVID-19 SIGURNOST

Zbog vaše sigurnosti, sigurnosti osoba kojima se pomaže i za cjelokupno upravljanje kriznom situacijom, važno je da pomažemo odgovorno. Stoga GDCK Varaždin sve svoje volontere educira i oprema. Molimo vas da prije nego se odlučite na volontiranje razmotrite svoja ograničenja i potrebe. Budite realni u procjeni jeste li u mogućnosti biti samostalni u pomaganju. 

Upute za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba

Maloljetni volonteri (od 15 do 17 godina) mogu volontirati isključivo na poslovima sa niskim rizikom od zaraze i uz obaveznu potpisanu Suglasnost za volontiranje maloljetnog volontera. 

Suglasnost za volontiranje maloljetnog volontera