Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u partnerstvu sa 5. osnovnom školom Varaždin provodi projekt „Mogu i hoću!“ u sklopu kojeg osnažujemo djecu i mlade kroz edukacije i uključivanje u aktivnosti projekta kako bi im pomogli da stvore pozitivnu sliku o sebi i uvidjeli svoje pozitivne osobine te naučili kako se uklopiti u društvo na zdrav način.

NOSITELJ PROJEKTA: Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin

PARTNER PROJEKTA: 5. osnovna škola Varaždin

VRIJEDNOST PROJEKTA: 110.000,00 kn (14.599,51 €)

TRAJANJE PROJEKTA: 12 mjeseci (20.12.2021. – 20.12.2022.)

Opći cilj projekta „Mogu i hoću!“ – Prevencija ovisnosti – je suzbiti i spriječiti pojavu ovisnosti među djecom i mladima te rizično ponašanje djece i mladih vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti.

Kroz provedene aktivnosti će se dovoljno rano u kronološkoj dobi (od petog do osmog razreda) utjecati na stavove i navike učenika osnovne škole, pomoći im da stvore pozitivnu sliku o sebi kako bi uvidjeli svoje pozitivne osobine te naučili kako se uklopiti u društvo na zdrav način.

U sklopu projekta planiramo i aktivnosti osvještavanja i edukacije za roditelje osnovnoškolaca na temu „Moderne ovisnosti – kako pomoći svojem djetetu?“ u sklopu koje ćemo osnažiti roditeljske vještine potrebne za sprječavanje prepoznavanje i stvaranja ovisnosti od strane njihove djece.

Ove aktivnosti imaju za cilj roditeljima i učenicima omogućiti praktične i iskustvene smjernice kako bismo doprinijeli njihovom utjecaju na sprječavanje ili smanjenje pojave ovisnosti među djecom. Projekt će se provoditi u V. osnovnoj školi Varaždin, a provoditi će ga GDCK Varaždina u suradnji sa stručnim zaposlenicima škole.

Projektne aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti GDCK Varaždin i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Ministarstva zdravstva.

KONTAKT:
Filipa Blažon Šumečki, ck-varazdin@vz.t-com.hr , Tel: 042/214-496
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Trg Matije Gupca 3 Varaždin.

Više informacija o projektnim aktivnostima: 

FACEBOOK STRANICA Mladi GDCK Varaždin 

INSTAGRAM STRANICA

Skip to content