NOSITELJ PROJEKTA: Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin

PARTNERI PROJEKTA: Osnovna škola “Petar Zrinski” Jalžabet i Osnovna škola Petrijanec

VRIJEDNOST PROJEKTA: 90.264,72 kn ( 11.980,19 €)

TRAJANJE PROJEKTA: 10,5 mjeseci (13.10.2022. – 31.8.2023.)

Posebni cilj projekta je razviti i provesti učinkovite i održive aktivnosti koje će pridonijeti unapređenju životnih vještina djece i mladih vezanih za zdrav način života, očuvanje prirode i održiv razvoj.

Projektom je predviđeno provođenje niz aktivnosti za učenike nižih razreda i njihove roditelje, a sve s ciljem unapređenja životnih vještina djece i mladih vezanih za zdrav način života, očuvanje prirode i održiv razvoj. Uz ekološku dimenziju, učenike se  potiče na odgovorno ponašanje, pozitivan i tolerantan odnos prema drugima i prirodi, međuljudsku suradnju, uzajamno pomaganje i razvoj ekološke empatije. Aktivnosti projekta paralelno se odvijaju u obje škole.

U sklopu projekta provesti će se 4 pedagoške radionice (Prva pomoć, upomoć,  Čuvam prirodu, Zdravi i aktivni, Moja uloga u održivosti, Promicanje zdravlja i blagostanja) za  9 razrednih odjela i predavanje za roditelje (Moderne ovisnosti). Uz navedeno, učenici i roditelji moći će sudjelovati i u akcijama obiteljskog volontiranja, čime će dodatno urediti i obogatiti okoliše svojih škola. Planirano je da će do kraja školske godine 2022./2023. u projekt biti uključeno ukupno 120 učenika i 50 roditelja.

Projektne aktivnosti provode se uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti GDCK Varaždin.

KONTAKT:
Filipa Blažon Šumečki, ck-varazdin@vz.t-com.hr , Tel: 042/214-496
Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Trg Matije Gupca 3 Varaždin.

Više informacija o projektnim aktivnostima: 

FACEBOOK STRANICA Mladi GDCK Varaždin 

INSTAGRAM STRANICA

Skip to content