50. akcija “Solidarnost na djelu”

U Hrvatskoj je započela tradicionalna humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ koja se ove godine provodi 50. puta. U sklopu akcije prikupljaju se financijska i materijalna dobra za pomoć socijalno ugroženim građanima Hrvatske. Nažalost broj takvih osoba kontinuirano raste, a situacija je posebno teška među stanovništvom treće životne dobi.
Ovih dana diljem Hrvatske volonteri i djelatnici Crvenoga križa prikupljaju pomoć u vidu materijalnih dobara, poput odjeće, obuće, hrane i higijene, a u GDCK Varaždin prikupljaju se u našem skladištu u Fabijanskoj ulici utorkom od 12 do 16 sati.  U školama na području GDCK Varaždin financijska sredstva prikupljaju se putem novčanih bonova od pet i jedne kune. Od prikupljenih sredstava nabavit će se humanitarna pomoć u skladu s potrebama korisnika na terenu, a to su prvenstveno hrana i higijena.

Usto, u prodavaonicama Kauflanda, a u sklopu projekta „Vaš dar za pravu stvar“, postavljene su  košare u koje građani mogu ostaviti osnovne prehrambene namirnice kao što su sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juhe u vrećici, riblje i mesne konzerve. Košare će biti postavljene do 16. listopada, a istu možete pronaći u Kauflandovoj prodavaonici u Varaždinu.

Cilj humanitarne akcije „Solidarnost na djelu“ nije samo prikupljanje pomoći za naše siromašne sugrađane nego i poticanje solidarnosti među svima nama, a posebno među mlađim generacijama.

U provođenju akcije u Hrvatskoj sudjeluje i više od 10.000 volontera, a Hrvatski Crveni križ poziva sve građane koji mogu i žele da podrže akciju i na taj način daju svoj doprinos u brizi za brojne ljude koji žive u siromaštvu i sami ne mogu ispuniti svoje osnovne životne potrebe.

Skip to content