Akcija “Ne ostavljajte djecu samu u vozilima”

Dolaskom visokih temperatura povećava se opasnost od mogućnosti dehidracije i stradavanja djece ostavljenih u vozilima, a čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

Kako bi posebnu pažnju usmjerili na roditelje djece, kao i ostale vozače koji prevoze djecu u vozilu, s ciljem smanjenja broja nesretnih slučajeva tijekom ljetnih mjeseci, kada vozači uslijed velikih temperatura i preopterećenosti obvezama ostave djecu samu u vozilu, dana 14. srpnja 2022. godine u vremenu od 9.00 do 12.00 sati na području trgovačkih centara grada Varaždina i okolice provedena je preventivna akcija „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima”.

Navedena preventivna akcija imala je za cilj informiranje i senzibiliziranje roditelja o posljedicama ostavljanja djece bez nadzora u vozilu i promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

            Tijekom akcije policijski službenici PU varaždinske i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Varaždina pristupali su osobama koje prevoze djecu te im prilikom njihovog dolaska ili odlaska iz trgovačkog centra uručiti letak „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“, s korisnim informacijama i uputama.

Skip to content