Edukativna radionica za početak Tjedna Crvenog križa

U ponedjeljak, 8. svibnja 2017. godine, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin počelo je s obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca je ujedno započeo i Tjedan Crvenog križa (od 08. – 15. svibnja) koji se obilježava u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom 8. svibnja 1828. godine u Ženevi. GDCK Varaaždin u Tjednu Crvenog križa planira provesti nekoliko aktivnosti.

Tako je u srednjoj Graditeljsko, prirodoslovnoj i rudarskoj školi održana prva edukativno – preventivna radionica “Piti ili ne piti – pitanje je sad?” koju su proveli stručna suradnica GDCK Varaždin Štefica Zajec i službenik za prevenciju PP Varaždin Siniša Lah. Radionicaje namijenjena učenicim prvih i drugih razreda srednjih škola kojom se želi mlade upozoriti na posljedice i rizike prekomjernog uzimanja alkohola. U srednjoj Graditeljsko, prirodoslovnoj i rudarskoj školi održati će se ukupno 10 radionica za 200 učenika.

U četvrtak, 11. svibnja u suradnji sa srednjom Medicinskog školom Varaždin organizirati će se akcija besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi za sve zainteresirane posjetitelje Varaždinske tržnice. Tako će posjetitelji tržnice moći provjeriti da li su im vrijednosti tlaka i šećera u krvi u granicama normale ili ne. Mjerenje će provesti učenici škole u vremenu od 9:00 do 11:00 sati stoga pozivamo sve koji žele provjeriti svoje zdravlje da dođu na Varaždinsku tržnicu.

Također u četvrtak, 11. svibnja će se održati i redovna sjednica Skupštine GDCK Varaždin na kojoj će se prema dnevnom redu razmatrati programsko i financijsko izvješće GDCK Varaždin za 2016. godinu.

Skip to content