GDCK Varaždin na Jumicaru u OŠ “Vladimir Nazor” Sveti Ilija

GDCK Varaždin sudjelovalo je u četvrtak, 1. lipnja 2023. u osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija u održavanju edukacijskog koncepta preventivnog odgoja djece u cestovnom  prometu pod nazivom Jumicar.  Osnovni cilj programa je razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u cestovnom prometu. Iskustvo milijuna djece širom Europe potvrđuje ideju koncepta “educirati o sigurnosti u cestovnom prometu na lak, originalan i zabavan način”.
Učenici drugih i trećih razreda na praktičan način tako uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu upravljajući automobilima za obuku putem kojih imaju mogućnost iz perspektive vozača uočiti sve poteškoće i opasnosti koje proizlaze iz cestovnog prometa.
GDCK Varaždin sudjelovalo je u projektu provedbom kratkih edukativnih radionica iz pružanja prve pomoći kroz koju su učenici mogli naučiti kako pravilno zalijepiti flaster, upotrijebiti astro foliju, imobilizirati ruku trokutastom maramom te isprobati postupak reanimacije na lutki. Također su se upoznali sa sadržajem torbice prve pomoći i saznali sve što ih zanima vezano za pružanje prve pomoći. Radionicu su provele Filipa Blažon Šumečki, Ela Okreša Đurić i ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas.
U izvedbi ove obuke koordinirano su sudjelovali timovi Jumicara, prometne policije, Crvenog križa i dobrovoljno vatrogasno društvo.

 

Skip to content