GDCK Varaždin nastavlja brinuti o starijim i nemoćnim građanima

GDCK Varaždin  dvije je godine (2018-2020) provodio projekt Zaželi kroz koji je pružena pomoć  za 138 starijih i nemoćnih osoba. Od rujna prošle godine započeo je sa nastavkom tog projekta pod nazivom „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2“. Projekt je odobren u punom iznosu i financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.310.856,25 kuna. U ovom projektu zaposleno je više žena i uključene su  dvije nove općine, tako se sada pokriva područje grada Varaždina i općina Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bratolovečki, Sveti Ilija i Beretinec.

„Zaposlene žene pružaju usluge za 100 korisnika uz poštovanje najstrožih epidemioloških mjera te tako pri ulazu u kuću korisnika uz zaštitne maske i rukavice imaju i zaštitne pregače te nazuvke. Iskreno se trudimo pomoći našim korisnicima, a da ih istovremeno i maksimalno zaštitimo“ -napomenula je ravnateljica Sandra Mintas.

Trenutno su svi kapaciteti djelatnica popunjeni, ali su prijave za listu čekanja stalno otvorene i iste se uključuje čim se za to stvore uvjeti. Sve starije osobe koje su u potrebi za ovom uslugom mogu se javiti u GDCK Varaždin svakim radnim danom od 7 do 15 sati na telefon 042/ 214-496, na e-mail gdckvz.asistent@gmail.com ili osobno doći u sjedište GDCK Varaždin na Trg Matije Gupca 3 Varaždin.

Prijavitelj i nositelj projekta je GDCK Varaždin, a partneri na projektu su: Centar za socijalnu skrb Varaždin, HZZ Regionalni ured Varaždin, Grad Varaždin i Općine Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija i Beretinec. Korisnici uz uslugu pomoći i potpore dobivaju i mjesečne pakete higijenskih i kućanskih potrepština (deterdženti, sredstva za čišćenje, šamponi, gelovi za tuširanje, i sl.) čime se uvelike olakšava briga za njih.

Starijima od 65 godina također nudimo besplatan prijevoz u sklopu projekta „Pelamo se? 2“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Skip to content