GDCK Varaždin organizirao IX. Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi (14.lipnja), Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo tradicionalne IX. Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi koje su se održale u subotu, 18. lipnja 2022. u Memorijalnom rekreacijskom centru Hrvatskih branitelja.

Tijekom 2021. godine na području Varaždina i okolice prikupljeno je 6548 doza krvi, čak 600 više nego 2020. godine. Uzimajući u obzir da jedna doza može spasiti i do 3 života, ovaj podatak ukazuje da su varaždinski davatelji krvi svojim nesebičnim činom pomogli oko 19 tisuća bolesnih osoba.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković zahvalio je svim sudionicima na plemenitosti i nesebičnosti.

– Vi spašavate ljudske živote i neizmjerno smo vam na tome zahvalni. Ove ćemo godine i u Gradu Varaždinu organizirati svečani prijem za jubilarne davatelje krvi na vaš dan, 25. listopada, kako bi vam pokazali koliko cijenimo ovo što činite za sve naše sugrađane. Brojke govore da smo po broju darivatelja treći u Hrvatskoj, što je zaista impresivna brojka, a gradonačelnik Bosilj također je dugogodišnji davatelj krvi i svjesni smo koliki je vaš doprinos zajednici i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Današnje natjecanje prilika je da se družite, zabavite, ali i da se pokaže vaš zdravi duh. Želim vam da uživate u ovom lijepom danu, druženju i sretno na natjecanju – rekao je.

Cilj ovih igara bio je prikaz zdravog duha davaoca krvi putem sportskih aktivnosti, ali i zajedničko duženje ove skupine dobrih ljudi koji čine humana djela na poseban način i neprocjenjivi su dio našeg društva.

U sportskim igrama sudjelovali su darivatelji ekipa JVP Varaždin, HVIDRA  Varaždin, Općine Gornji Kneginec, PU Varaždinske,  Sveučilište Sjever stručnog studija Sestrinstva i Zatvora u Varaždinu.

Ukupno 70 darivatelja natjecalo se u sljedećim disciplinama : mali nogomet, viseća kuglana i pikado.

U disciplini malog nogometa pobijedila je ekipa Aktiva DDK Zatvor u Varaždinu, dok je u visećoj kuglani i pikadu pobijedila ekipa HVIDRA Varaždin. Čestitamo!

 

 

 

Skip to content