GDCK Varaždin predstavio rad u kriznim situacijama u sklopu EU projekta “BEYOND” – CERV Network of towns project

GDCK Varaždin predstavio je djelovanje u kriznim situacijama sa naglaskom na pandemiju COVID-19 u sklopu Interaktivne radionice o tome kako su tijela civilne zaštite pružila podršku građanima tijekom pandemije COVID-19. Aktivnost je održana u sklopu drugog dana trodnevne manifestacije projekta “BEYOND”- CERV Network of towns project (Rural Communities pushing BEYOND COVID-19).

U Općinu Cesticu u projektu sudjeluju i partneri iz Slovenije, Mađarske, Italije i Njemačke. Događaju su uz partnere projekta i predstavnike partnera načelnika Općine Cestice Mirka Korotaja,  nazočili i  ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas, ravnateljica doma za starije osobe “Novi život” Iva Roža, i predsjednik udruge mladih Hiperaktivni Cestica Matija Hrman.

Radionica je održana u dvorani Kulturnog centra u Cestici, u četvrtak 30. ožujka 2023. godine. Rad u kriznim situacijama GDCK Varaždin predstavila je voditeljica službe općih poslova i EU projekata, Filipa Blažon Šumečki. Svoj rad u sklopu radionice predstavila je i Općina Cestica predstavljanjem projekta “Zaželi”, Udruga mladih Hiperaktivni i Dom za starije osobe “Novi dom”. Radionicu je vodio Galeski.

Cilj samog projekta je umrežavanje gradova i općina i upoznavanje s mjerama koje su se provodile u vrijeme korone te na temeljima tih iskustava kroz međusobnu suradnju reagirati na eventualne krizne situacije koje mogu nastati, a kako bi se što kvalitetnije i reagiralo i zaštitilo stanovništvo.

Općina Cestica nositelj je zajedničkog europskog projekta koji se provodi u suradnji s partnerima iz još četiri države. Vrijednost projekta iznosi 148 tisuća eura, a provodit će se u naredne dvije godine. Ostali partneri na projektu su;  Općine Cavriago i Usseaux iz Italije, Heiningen iz Njemačke i Ormož iz susjedne Slovenije, a u projektu sudjeluje i Zavod Sopotniki, zavod za međugeneracijsku solidarnost iz Sežane (Slovenija) i Sasd es tersege terulet- es humanfejlesztesi nonprofit korlatolt felelossegu tarsasag iz Mađarske.

Skip to content