Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je 14. ožujka 2015. godine u V Osnovnoj školi Varaždin Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju su sudjelovali učenici I Osnovne škole, IV Osnovne škole, V Osnovne škole, VI Osnovne škole i Osnovne škole Vidovec kao podmladak Crvenog križa te učenici Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, škole i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladež. Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

 

Natjecatelje su pozdravili ravnatelj V Osnovne škole gosp.Mario Šipek, predsjednica Skupštine GDCK Varaždin gđa. Branka Rodek, koja je i otvorila natjecanje

 

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

 

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa  Osnovne škole Vidovec s mentoricom prof. Matina Heček-Paska, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Garditeljsko, prirodoslovne i rudarske škole s mentoricom prof. Ribić  Dugandžić Zdenkom.

Skip to content