Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa 2017. godine

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je 11. ožujka 2017. godine, organiziralo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u IV. osnovnoj školi Varaždin. Na natjecanju su sudjelovali učenici I. osnovne škole, IV. osnovne škole, V. osnovne škole, VI. osnovne škole,Osnovne škole Vidovec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladež. Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelje su pozdravile pročelnica Upravnog odjela za društvenu djelatnost grada Varaždina Danijela Vusić i predsjednica Skupštine GDCK Varaždin gđa. Branka Rodek.

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa VI. osnovne škole Varaždin s mentoricom prof. Valentinom Vrbec, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole s mentoricom Zdenkom Ribić Dugandžić . Pobjedničke ekipe idu na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Kraljevcu Međimirske županije 8. travnja 2017. godine.

Čestitke svim ekipama koje su sudjelovale na natjecanju!

Skip to content