Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je 15. ožujka 2014. godine u VI Osnovnoj školi Varaždin Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Na natjecanju su sudjelovali učenici I Osnovne škole, IV Osnovne škole, V Osnovne škole, VI Osnovne škole i Osnovne škole Vidovec kao podmladak Crvenog križa te učenici Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, škole i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladež. Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

 

Natjecatelje su pozdravili ravnatelj VI Osnovne škole gosp.Mario Stančić, predsjednica Skupštine GDCK Varaždin gđa. Branka Rodek, a natjecanje je otvorila Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina Danijela Vusić

 

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

 

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa VI Osnovne škole Varaždin s mentoricom prof. Mihaela Vrbnjak-Grđan, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Garditeljsko, prirodoslovne i rudarske škole s mentoricom prof. Ribić  Dugandžić Zdenkom.

 

 

Ravnatelj GDCK Varaždin

Sandra Mintas, dipl.ing.

Skip to content