Humanitarna 43. akcija Solidarnost na djelu

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 43. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će početi 15. listopada 2015. godine na području cijele Republike Hrvatske.

Prema odluci Odbora GDCK Varaždin, na našem području akcija traje od 15.10.2015. do 31.10.2015. godine.

U ovoj akciji kao i svake godine sudjeluju osnovne i srednje škole grada Varaždina i okolnih općina pošto je uz osnovnu svrhu prikupljanja sredstava cilj ove sabirne akcije razvijanje solidarnosti među djecom i mladima.

U akciji će se prikupljati financijska sredstva a za poklonjeni novac bit će uručen novčani bon – označivač stranica u vrijednosti od 5,00 kn, numeriran i ovjeren žigom GDCK Varaždin.

Odlukom Odbora GDCK Varaždin 50% prikupljenih sredstava vraća se na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi opremiti ormariće Prve pomoći ili pomoći djeci lošeg materijalnog statusa ( nabava knjiga ili plaćanje izleta). Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambenih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji sa područja djelovanja društva.

Skip to content