IV Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi (14.lipnja) i 60.-te obljetnice prve akcije dobrovoljnog davanja krvi u željezari Sisak u organizaciji Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin ove godine organiziralo je  IV Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi koje se održalo u subotu, 08. lipnja 2013. na vanjskom terenu Gradske sportske dvorane na Dravi s početkom u 9:00 sati.

Cilj ovih igara je prikaz zdravog duha davaoca krvi putem sportskih aktivnosti, ali i zajedničko duženje ove skupine dobrih ljudi koji čine humana djela na poseban način i neprocjenjivi su dio našeg društva.

U sportskim igrama su sudjelovali darivatelji Aktiva DDK Hrvatskih željeznica, Elektre Varaždin, Dječjeg vrtića Varaždin, HVIDRE, PU Varaždinske, Varteksa i općine Petrijanec.

Ukupno 110 darivatelja natjecalo se u sljedećim disciplinama : mali nogomet, viseća kuglana (muškarci i žene) i potezanje užeta.

Sportske igre je otvorio gradonačelnik grada Varaždina gosp. Goran Habuš te natjecateljima zaželio dobre rezultate natjecanja.

U kategoriji malog nogometa prvo mjesto zauzeo je Aktiv DDK Varteks, u visećoj kuglani – ženska ekipa Aktiv DDK Petrijanec, u visećoj kuglani – muška ekipa Aktiv DDK Elektra dok je u kategoriji potezanje užeta prvo mjesto zauzeo Aktiv DDK Varteksa.

GDCK Varaždin je u 2012. godino prikupilo 6.554 doze krvi, što nas na nivou Hrvatske, od ukupno 105 društava svrstava na 13 mjesto sa 6,90 doza krvi na 100 stanovnika, dok prosjek u RH iznosi 4,19 što je dobar pokazatelj humanosti darivatelja s područja Varaždina i okolice.

 

 

Ravnatelj GDCK Varaždin

Sandra Mintas, dipl.ing.

Skip to content