Jumicar u OŠ “Vladimir Nazor” Sveti Ilija

Dana 17.05.2019. godine, GDCK Varaždin sudjelovalo je u programu Jumicar u OŠ Vladimira Nazora u Svetom Iliji, gdje je gostovala OŠ Beletinec. Učenici drugih razreda prošli su edukaciju o prometnoj kulturi u sklopu programa Jumicar HR .
GDCK Varaždin polaznicima je demonstrirao pružanje prve pomoći prilagođen osnovnoškolskom uzrastu. Upoznali smo ih s osnovama pružanja pomoći kod lakših ozljeda te kad i na koji broj zvati hitnu medicinsku pomoć.
Na prometnom poligonu bili su vrijedni instruktori i učenici iz školske prometne jedinice, a asistencija polaznicima bili su i policijski službenici iz Policijske postaje Varaždin. DVD Sveti Ilija s brojnom vatrogasnom ekipom pokazao je vatrogasna vozila i upoznao djecu sa radom vatrogasne službe.
Jumicar je edukacijski koncept preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu čiji je osnovni cilj razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u prometu. Kroz zabavu, djeci od 7 do 12 godina nastoji se ukazati na sve opasnosti i poteškoće u cestovnom prometu. Ideja Jumicar programa je educirati djecu o sigurnosti u prometu na vrlo jednostavan, originalan i zabavan način.

 

Skip to content