Kodeksi sigurnosti na vodi na Dravskim bazenima i kupalištu Aquacity

Dana 10. srpnja 2023. godine  je na Dravskim bazenima održana prezentacija sigurnog ponašanja u vodi i kodeksa sigurnosti na vodi u sklopu provede dugogodišnjeg programa Hrvatskog Crvenog križa – “Sigurnost na vodi”. Naša volonterka Karla Čović koja je profesionalni spasilac na vodi vrhunski je odradila set vježbi za zainteresirane klince. Djeca su mogla naučiti tko je i što radi spasilac, kako se pravilno održavati na vodi, kako pozvati pomoć u vodi ako nam se nešto dogodi, tko je to slučajan spasilac, kako pravilno plutati i još puno korisnih savjeta i vježbi. Posjetiteljima su podijeljene kape za zaštitu od sunca, a najmlađi su dobili još i majice i lopte za kupanje.

Također, dana 28. lipnja 2023. godine djelatnici GDCK Varaždin i Policijske postaje Varaždin sa savjetima o sigurnom ponašanju na vodi i prevenciji neželjenih događaja (ostavljanje djece u automobilu, krađe osobnih stvari na plaži i u automobilu i sl.). Uz ponavljanje ili učenje o kodeksima sigurnosti na vodi, građani su mogli provjeriti vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi.

 Nastavak provedbe projekta “Sigurnost na vodi” kreće na jesen u osnovnim školama sa pripremnim predavanjima za školu plivanja ili školu u prirodi.

Skip to content