Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći

Povodom Svjetskog dana prve pomoći koji se ove godine obiljažava 10. rujna i koji je posvećen djeci, GDCK Varaždin je u suradnji s Dječjim vrtićem Varaždin započelo provedbu radionica “Prva pomoć, upomoć”. Radionicu namijenjenu djeci predškolskog uzrasta provodi voditeljica zdravstva Dječjeg vrtića, gđa. Branka Rodek, bacc.med.tech. .

Tako je ukupno 270 predškolaca uz vježbu savladavanja osnova pružanja prve pomoći, dobilo i bojanku Hrvatskog Crvenog križa “Savjeti mede Jurice” koja govori o usvajanju zdravih navika i osnovama pružanja prve pomoći.

Osim bojanki, predstavnici GDCK Varaždin su Dječjem vrtiću Varaždin uručili i puzzle s likom mede Jurice te plakate“Za učenje prve pomoći nikad nije prerano”.

Provođenjem ovih radionica želi se ukazati na važnost kvalitetne i rane edukacije kako bi i djeca mogla učinkovito reagirati u situacijama koje zahtijevaju pružanje prve pomoći njima samima, drugoj djeci ili odraslima.

Djeca zauzimaju značajan dio ljudske populacije koja pomaže u oblikovanju bolje sadašnjosti i budućnosti. Pružanjem znanja i prakticiranjem vještina prve pomoći pomažemo u osnaživanju i otpornosti generacije, a time i društva i zajednice.

Skip to content