Obnova znanja iz pružanja prve pomoći za članove Autokluba Varteks

Dana 30. siječnja 2019. godine je u suradnji sa Prometnom postajom policije Varaždin  održao predavanje na temu „ Pješaci kao sudionici u prometu, te kako pružiti prvu pomoć“.Predavanje je održano u prostorijama Autokluba Varteks za 25-tero građana.

Djelatnik Prometne postaje policije Varaždin je tom prilikom okupljenim građanima prezentirao stanje sigurnosti u prometu, posebno na području grada Varaždina  s naglaskom na prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci. Naglašeno je, da je analizom prometnih nesreća u kojima su pješaci smrtno stradali utvrđeno, da se većina prometnih nesreća dogodila u vrijeme noćnih uvjeta, ili danju u uvjetima smanjene vidljivosti, a da pritom pješaci nisu koristili nikakav izvor svjetlosti ili reflektirajuće materije.

Predavač prve pomoći GDCK Varaždin je prisutnima održao predavanje o osnovnim postupcima pružanja prve pomoći koji uključuju i postupak oživljavanja koji su sudionici imali priliku izvježbati na lutki. Također je stavljan naglasak i na moguće nesreće u domaćinstvu koje se mogu dogoditi te kako pravilno postupiti u takvim situacijama.

Na kraju je svim prisutnima podijeljena reflektirajuća trakica te edukativni letak za pješake „Poštujući propise uvijek stižem“.

Skip to content