Obnova znanja iz prve pomoći za djelatnike PU Varaždin

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je u četvrtak, 27. svibnja organiziralo predavanje obnove znanja iz pružanja prve pomoći za djelatnike Policijske uprave Varaždin.

Predavanje je održao dr. Marko Kekić, licencirani predavač Hrvatskog Crvenog križa koji je na vrlo zanimljiv način ukazao na važnost pružanja prve pomoći te ukazao koliko je bitno da se prva pomoć pruži na pravilan način i na vrijeme. Djelatnici PU Varaždin bili su zadovoljni s predavanjem te ponovili svoje znanje što je itekako bitno s obzirom da se oni najčešće prvi nalaze na mjestu nesreće, pa čak i prije dolaska Hitne pomoći.

Praktični dio pružanja prve pomoći su demonstrirali članovi Gradskog interventnog tima Varaždin i tako na zoran način pokazali kako treba postupiti u slučaju nesreće koja zahtijeva hitnu intervenciju.

Voditelj Službe policije Policijske uprave varaždinske, Darko Dragičević zahvalio je u ime domaćina Gradskom društvu Crvenog križa te naveo da je ovo početak dobre suradnje i da će se s edukacijom policijskih službenika na ovu temu nastaviti i dalje.

 

 

 

 

Ravnatelj GDCK Varaždin

Sandra Mintas, dipl.ing.

Skip to content