Održan tečaj prve pomoći za članove DVD Petrijanec

U društvenom domu u Petrijancu, 21.4.2018. održano je predavanje iz prve pomoći prije svega za operativne, ali i sve ostale zainteresirane članove vatrogasnih postrojbi s područja općine Petrijanec.

Predavanje uz naglasak na praktični dio održao je predstavnik Gradskog društva Crvenog križa Varaždin mag.tech.med Stanko Šincek, koji je uz osnove pružanja prve pomoći prezentirao je i kako koristiti AVD – automatski vanjski defiblirator.

Predavanju je prisustvovalo tridesetak članova iz svih pet vatrogasnih društava VZO Petrijanec ali i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je na početku istaknuo zadovoljstvo organizacijom ovakvih tečajeva te nastavak suradnje u smislu uključivanje pripadnika Crvenog križa u javne vatrogasne pokazne vježbe te organizacija tečaja prve pomoći u obrazovnim ustanovama na području Općine Petrijanec.

Predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek izrazila je zadovoljstvo organizacijom ovakvog vida edukacije koji je bio planiran i priželjkivan unazad nekoliko godina i sada je konačno realiziran te je zahvalila polaznicima ali i predavaču koji su odvojili svoje slobodno vrijeme da bi naučili i usavršili znanja koja su od izuzetne važnosti na vatrogasnim intervencijama ali i od koristi u svakodnevnom životu.

Skip to content