Održana edukacija za realističan prikaz ozljeda

U sklopu priprema za ovogodišnje Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, dana 10. veljače 2024. godine u prostorijama GDCK Varaždin održana je edukacija za realističan prikaz ozljeda.

Edukaciju je za naše zaposlenice i volonterke održala Mirjana Sekelj Špaček, stručna suradnica GDCK Varaždin koja je uspješno završila Tečaj za instruktore realističnog prikaza ozljeda Hrvatskog Crvenog križa.

Svrha edukacije bila je usavršavanje postojećih znanja i vještina te upoznavanje sa novostima i dostignućima iz tog područja, kao i priprema za nadolazeća natjecanja mladih iz prve pomoći.
Teorijski dio tečaja uključivao je upoznavanje s organizacijom i provedbom natjecanja na svim razinama, upoznavanje s materijalima, mehanizme nastanka ozljeda, metodiku prenošenja znanja, te komunikacijske vještine.
Praktični dio tečaja odnosio se na izrađivanje smjesa za realistički prikaz ozljeda, izradu amputiranih dijelova tijela, rana i ozljeda korištenjem različitih materijala poput alginata, vazelina, gipsa i drugog.

Stečena znanja i vještine iz realističnog prikaza ozljeda upotrebljavati će na nadolazećim natjecanjima mladih iz prve pomoći.

Skip to content