Održano druženje i radionica sa umirovljenicima u 7. podružnici Udruge umirovljenika Grada Varaždina

Dana 12.12.2023. GDCK Varaždin održao je druženje sa umirovljenicima iz 7. podružnice Udruge umirovljenike Grada Varaždina. U sklopu druženja predstavljen je rad GDCK Varaždin, održana radionica “Kako biti zadovoljniji?” te predstavljena brošura “Vodič za starije osobe GDCK Varaždin”. Voditeljica programa Filipa Blažon Šumečki na početku je navela i ukratko opisala koje aktivnosti GDCK Varaždin provodi ciljano za starije osobe (besplatan prijevoz, psihosocijalna podrška srijedom, organiziranje volonterskih aktivnosti, posudionica ortopedskih pomagala, pomoć u kući) te ukratko predstavila samu brošuru- vodič za starije osobe koji je tiskan u sklopu programa “Pelamo se? 3”.

Nakon toga je Helena Šargač, edukatorica u GDCK Varaždin, održala interaktivnu radionicu sa temom mentalnog zdravlja u trećoj dobi uz primjenu pozitivne psihologije. Na kraju je slijedio završni dio uz neformalno druženje i razgovor.

Ovo druženje prvo je u nizu koja ćemo iduće godine održati po svim podružnicama Udruge umirovljenika Grada Varaždina, kao i po 10 udruga umirovljenika iz Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije koje se nalaze u općinama koje svojim djelovanjem pokriva GDCK Varaždin.

Vodič za starije osobe možete u digitalnom obliku preuzeti ovdje , a u tiskanome obliku podijeliti ćemo ga po podružnicama udruga umirovljenika.

Zahvaljujemo se predsjednici Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, Jadranki Bahlen, te predsjedniku Udruge umirovljenika Grada Varaždina, Viktoru Mrzlečkom, na izvrsnoj suradnji u organizaciji ovih događaja. Također zahvaljujemo predsjednici 7. podružnice Udruge umirovljenika Grada Varaždina, Nevenki Kobal, na toplom gostoprimstvu pri prvom takvom događanju.

Druženja se održavaju kao dio aktivnosti „Uključiva zajednica“ u sklopu projekta „Pelamo se? 3“ kojeg sufinaciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i GDCK Varaždin iz vlastitih sredstava.

Program „Pelamo se? 3“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena.  Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Skip to content