Održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je 09. ožujka 2019. godine, organiziralo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u IV. osnovnoj školi Varaždin. Na natjecanju su sudjelovali učenici I. osnovne škole, IV. osnovne škole, VI. osnovne škole,Osnovne škole Vidovec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Strukovne škole i II. gimnazije kao mladež. Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelje su pozdravili predsjednica Skupštine GDCK Varaždin Branka Rodek, gradonačelnik grada Varaždina Ivan Čehok i ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas.

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole Vidovec s mentoricom prof. Martinom Heček Paska, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa II. gimnazije s mentoricom Darijom Navoj Mihalina. Pobjedničke ekipe idu na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Donjoj Stubici Krapinsko – zagorske županije 06. travnja 2019. godine.

Čestitke svim ekipama koje su sudjelovale na natjecanju!

 

 

Skip to content