Održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

U varaždinskoj V. osnovnoj školi u subotu je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Varaždin održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojem su sudjelovali učenici I. osnovne škole, VI. osnovne škole, Osnovne škole Vidovec, Osnovne škole Sračinec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Gospodarske škole i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladež.

Natjecanje je otvorio gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji se prigodno obratio svim natjecateljima, zajedno s organizatorima i domaćinima, ravnateljicom GDCK Varaždin Sandrom Mintas, predsjednicom Skupštine GDCK Varaždin Brankom Rodek i ravnateljicom V. osnovne škole Nikolinom Kovačić.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa VI. osnovne škole s mentoricom prof. Valentinom Lukić, a u kategoriji mladeži ekipa Gospodarske škole s mentorom Tomislavom Vusićem.

Pobjedničke ekipe će sudjelovati na međužupanijskoj razini natjecanja koje će se održati 1. travnja u Međimurskoj županiji.

Natjecanje se odvija na tri razine i to gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu te znanja i vještine iz pružanja prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama.

Cilj natjecanja je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima. Natjecanja mladih HCK održavaju se od 1996. godine i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola.

Skip to content