Održano gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je 10. ožujka 2018. godine, organiziralo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u I. osnovnoj školi Varaždin. Na natjecanju su sudjelovali učenici I. osnovne škole, IV. osnovne škole, V. osnovne škole, VI. osnovne škole,Osnovne škole Vidovec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladež. Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelje su pozdravile ravnateljica I. osnovne škole Karmen Hans Jalšovec, zamjenica gradonačelnika grada Varaždina Sandra Malenica i ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas.

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole Šemovec s mentorom prof. Damirom Popovićem, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole s mentoricom Zdenkom Ribić Dugandžić . Pobjedničke ekipe idu na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Lepoglavi Varaždinske županije 14. travnja 2018. godine.

Čestitke svim ekipama koje su sudjelovale na natjecanju!

Skip to content