Popis namirnica koje možete donirati za raseljene osobe iz Ukrajine

Hrvatski Crveni križ  započeo je s prikupljanjem materijalne humanitarne pomoći za raseljene osobe iz Ukrajine. Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin donacije zaprima u skladištu na adresi Fabijanska bb, Varaždin, a prikuplja se hrana i higijena i to isključivo sljedeći artikli:

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Navedene artikle u GDCK Varaždin možete predati u našem skladištu (Fabijanska bb, bivša vojarna), od pon do petka od 12 do 18 sati, a subotom od 9 do 12 sati. U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, hvala Vam na vašoj donaciji!

Trenutno ne prikupljamo odjeću i ostale artikle zbog kapaciteta skladišta. Molimo Vas da prilikom predaje odvojite higijenu od hrane.

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja. Naime, tim Hrvatskog Crvenog križa koji je protekli vikend boravio u Ukrajini, provjerio je stanje izravno na terenu kako bi se uvjerio što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine, kao i najbolji način za dostavu pomoći. U skladu s tim, ali i iskustvom rada s raseljenim osobama koje su zaštitu potražile u Hrvatskoj, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.

 

Skip to content