Posjet djece iz Dječjeg vrtića Varaždin Gradskom društvu Crvenog križa

U srijedu, 15. veljače 2017. godine Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin posjetila su djeca predškolskog uzrasta iz Dječjeg vrtića Varaždin -objekt Koprivnička. Razlog ovog veselog posjeta bio je prezentacija projekta „Savjeti mede Jurice“ kojeg su pokrenule odgajateljice Božica Cenić i Tihana Blumschein na osnovu donacije edukativnih bojanki  GDCK Varaždin povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći u rujnu.

Odgajateljice su putem projekta djecu upoznale sa zdravim navikama i osnovama pružanja prve pomoći. Izradile su „pravog“ plišanog medu Juricu pomoću kojeg su djeca na zanimljiv način naučila nešto o važnosti osobne higijene i prve pomoći u svakodnevnom životu kako bi na taj način zaštitili svoje zdravlje.

Prilikom posjeta GDCK Varaždin, djeca su nam uz pomoć mede Jurice ispričala što su sve naučili, a također su se upoznali sa opremom koja se koristi za tečajeve prve pomoći. Tako su i sami mogli isprobati kako se provodi reanimacija na lutkama za učenje koju su sa zanimanjem pratili.

Zahvaljujemo tetama iz Dječjeg vrtića Varaždin i njihovoj voditeljici zdravstvene djelatnosti Branki Rodek, na provedbi ovog predivnog edukativnog projekta!

Skip to content