Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (Kodni broj: UP.02.1.1.16.0467) sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje za provedbu projekta „Pruži pomoć u lokalnoj zajednici 3“. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Grad Varaždin i Općine Vidovec, Beretinec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Sveti Ilija.

Projekt u vrijednosti 589.300,00 kn u potpunosti se financira sredstvima osiguranim iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

U sklopu projekta planirano je zapošljavanje ukupno 12  nezaposlenih žena koje će pružati uslugu pomoći i podrške za 72 korisnika. Vrijeme trajanja projekta je ukupno 8 mjeseci od čega provedba na terenu kojom se pruža pomoć i podrška starijim i nemoćnim osobama traje 6 mjeseci.

GDCK Varaždin započinje s pripremnim radnjama oko provedbe projekta (izrada dokumentacije, natječaja za zapošljavanje i dr.) tako da će rad na terenu i pružanje usluge korisnicima započeti 1. veljače 2023. godine.

Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.
Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Hrvatskoga Crvenoga križa Gradskog društva Crvenoga križa Varaždin i ni na koji način ne odražava gledište Europske unije.

Skip to content