Potpisan ugovor za projekt “Rastemo za zdravo sutra”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u partnerstvu s Osnovnom školom Petrijanec i Osnovnom školom „Petar Zrinski“ Jalžabet započinje s provedbom projekta „Rastemo za zdravo sutra“. Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 73.333,33 kuna/9.733,01 eur (Fiksni tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna .

Opći cilj projekta “Rastemo za zdravo sutra” je povećati mogućnosti djeci da izvan redovitoga odgojno-obrazovnog sustava steknu znanje, vještine i usvoje primjerena stajališta te poboljšaju kvalitetu života, a u skladu sa svojim interesima i sposobnostima. Projektom je predviđeno provođenje niz aktivnosti za učenike nižih razreda i njihove roditelje, a sve s ciljem unapređenja životnih vještina djece i mladih vezanih za zdrav način života, očuvanje prirode i održiv razvoj. Uz ekološku dimenziju, učenike se  potiče na odgovorno ponašanje, pozitivan i tolerantan odnos prema drugima i prirodi, međuljudsku suradnju, uzajamno pomaganje i razvoj ekološke empatije.

U sklopu projekta provesti će se 4 pedagoške radionice (Prva pomoć, upomoć,  Čuvam prirodu, Zdravi i aktivni, Moja uloga u održivosti, Promicanje zdravlja i blagostanja) za  9 razrednih odjela i predavanje za roditelje (Moderne ovisnosti). Uz navedeno, učenici i roditelji moći će sudjelovati i u akcijama obiteljskog volontiranja, čime će dodatno urediti i obogatiti okoliše svojih škola. Planirano je da će do kraja školske godine 2022./2023. u projekt biti uključeno ukupno 120 učenika i 50 roditelja.

Ugovor je s Ministarstvom znanosti i obrazovanja ispred GDCK Varaždin potpisala ravnateljica Sandra Mintas.

Skip to content