Potpisan ugovor za provedbu programa besplatnog prijevoza starijih osoba “Pelamo se? 3”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u partnerstvu s Gradom Varaždinom i uz sufinanciranje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike nastavit će projekt besplatnog prijevoza starijih osoba „Pelamo se? 3“. Ugovor o dodjeli financijskih sredstava je ispred GDCK Varaždin potpisala ravnateljica Sandra Mintas.

Službeno je potpisan nastavak programa “Pelamo se? 3″četvrtu godinu za redom u kojoj je starijim osobama na području djelovanja GD Crvenog križa Varaždin osiguran besplatan prijevoz na njima važna mjesta i omogućujemo im da budu dio naše zajednice!

Program se provodi na području grada Varaždina i 10 okolnih općina a namijenjen je starijim osobama od 65 godina.

Od ove godine program je dodatno oplemenjen aktivnostima pod zajedničkim nazivom-Uključiva zajednica.

Uz besplatan prijevoz GD Crvenog križa provodi i aktivnosti:

  1. a) PSP srijedom – besplatno informiranje i savjetovanje starijih osoba svake radne srijede od 12:00-15:00 sati (telefonski ili u živo);
  2. b) Vodič za starije – tiskani materijal sa informacijama o programu, pravima starijih osoba (informiranje o značenju i pravnim posljedicama sklapanja ugovora o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju te o mogućnostima zaštite njihovih prava) te mogućim načinima za uključivanje u lokalnu zajednicu;
  3. c) Inkluzivno volontiranje za starije (volonterske akcije prema interesu starijih) i međugeneracijsko volontiranje (PSP i prikupljanje humanitarne pomoći za starije).

Program „Pelamo se? 3“ provodit će se slijedeće dvije godine.

Skip to content