Prijave za sudjelovanje u projektu programa „Zaželi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin započelo je 19. siječnja 2018. godine provedbu projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ u okviru poziva „Zaželi- program zapošljavanja žena“ financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Provoditelj projekta je GDCK Varaždin, a partneri na projektu su: Grad Varaždin i općine Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Vidovec te HZZ Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Kroz aktivnosti partneri će omogućiti nezaposlenima ženama da dvije godine rade, steknu vrijedno radno iskustvo i dobe plaću za svoj rad, ali i da kroz svoj rad pomognu lokalnoj zajednici i pruže prijeko potrebnu potporu starijim i nemoćnim osobama iz njihove neposredne blizine.

PRIJAVA KORISNIKA

U ovoj fazi projekta u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb i partnerima izrađuje se popis krajnjih korisnika, odnosno popis osoba koje žele primiti pomoć.

Krajnji korisnici ovog projekta su: socijalno ugrožene osobe, osobe u starijoj životnoj dobi i druge osobe koje se ne mogu samostalno brinuti o sebi s područja grada Varaždina i općina općine Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Vidovec.

Pomoć u sklopu ovog projekta pružati će se samo onim osobama kojima takva usluga (npr. pomoć u kući) nije već drugačije osigurana. Provjeru i potvrdu da prijavljene osobe odgovaraju uvjetima za krajnje korisnike vršiti će Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Prijave za krajnje korisnike su otvorene i svi zainteresirani mogu se prijaviti putem Prijavnice koje su u papirnatom obliku dostupne za preuzimanje u uredima općina Trnovec Bratolovečki, Jalžabet i Vidovec za osobe iz tih područja te u uredu GDCK Varaždin (Stanka Vraza 8, Varaždin. Od 7 do 15 sati.) za osobe s područja Grada Varaždina.

Prijavnica je i u elektroničkom obliku dostupna na dnu teksta te se ista predaje obavezno u originalnom papirnatom obliku sa potpisom u GDCK Varaždin ili općinama partnerima.

ZAPOŠLJAVANJE ŽENA

Planirano vrijeme objave oglasa za posao je početak ožujka 2018., a početak rada je travanj 2018. i trajati će 23 mjeseca. Zainteresirane žene za rad u sklopu ovoga projekta pozivamo da prate oglase na stranicama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje kao i stranice GDCK Varaždin gdje će biti objavljen Oglas za posao i objašnjen način prijave.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 14 nezaposlenih žena pripadnica ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem u periodu do 24 mjeseca s naglaskom na starije od 50 godina (ukoliko ih nema dovoljno mogu biti i mlađe od 50 g.). Zapošljavati će se žene koje žive u područjima provedbe projekta.

Žene koje će biti zaposlene kroz projekt će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života krajnjih korisnika. Aktivnosti žena zaposlenih kroz projekt odnose se na, primjerice, pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Svaka zaposlena žena pružat će potporu i podršku za najmanje pet krajnja korisnika.

Ženama uključenim u projektne aktivnosti pri kraju projekta omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Edukacija će biti besplatna za žene zaposlene kroz program, sa plaćenim putnim troškovima i odnosi se na tečaj verificiranih programa edukacija koji se po završetku upisuju u radnu knjižicu.

Za sve informacije o projektu obratite se GDCK Varaždin, na broj 099/448 46 65 ili savjetnik@gdck-varazdin.hr (Filipa Blažon Šumečki).

 

PRIJAVNICA_KORISNICI

 

 

Skip to content