Prijem u Županiji povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin svake godine obilježava Dan dobrovoljnih davatelja krvi svečanom podjelom zahvalnica višestrukim darivateljima krvi. Podjela se organizira kako bi se višestrukim darivateljima zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i promicanju darivanja krvi u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Ove je godine, zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, svečana podjela odgođena i organizirati će se kada za to budu ostvareni uvijeti.

Prijem za nekoliko darivatelja s područja Varaždinske županije organiziran je u vijećnici Varaždinske županije , a organizirali su ga Društvo Crvenog križa Varaždinske županije i Varaždinska županija.

Na prijemu je zamjenik župana Robert Vugrin, čestitao Dan dobrovljnih davatelja krvi te im zahvalio na darivanju krvi i njihovoj humanosti.

Prijem se održao uz poštivanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera, a ispred GDCK Varaždin zahvalu su primile Furjan Nevanka (75 darivanja), Levatić Nada (55 darivanja) i Hrgović Stjepan (125 darivanja).

GDCK Varaždin  čestita svim darivateljima krvi Dan dobrovljnih davatelja krvi koji se obilježava, na dan kada je bila prva akciju dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, koje je bila organizirano 25. listopada 1953. godine u Sisku.

Skip to content