Program Sigurnost na vodi

GDCK Varaždin i ove je godine provodio program Sigurnost na vodi te je u suradnji sa Policijskom postajom Varaždin održao dvije preventivne akcije pod nazivom „Nauči kodeks sigurnosti na vodi“.
Cilj ove zajedničke akcije je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti prilikom nastupanja ekstremno visokih temperatura. Akcije su se održale u popodnevnim satima u Varaždinu; 30.lipnja 2022. godine na Dravskim bazenima i 1. srpnja 2022. godine na kupalištu Aquacity.
Kodeks sigurnosti na vodi 
Zainteresirani građani učili su o Kodeksima sigurnosti na vodi, kako se zaštititi od vrućina, kako se sigurno ponašati na vodi te su dobili preventivne savjete vezane na prevenciju kriminaliteta. Također zainteresirani su mogli izmjeriti tlak i šećer, te dobiti preventivne savjete vezane za zdravlje od stručnih djelatnika GDCK Varaždin. Proveden su mini edukativne radionice za djecu kojima smo dijelili lopte na napuhavanje.
Također, u tijeku ove školske godine smo proveli 41 radionicu za ukupno 703 učenika osnovnih škola s područja djelovanja GDCK Varaždin. Radionice provode stručni suradnici GDCK Varaždin, prof. Damir Popović i prof. Ante Sudec za učenike 3. i 4. razreda kao priprema za školu plivanja ili školu u prirodi.
Skip to content