Projekt “Sigurnost na vodi” u suradnji s PP varaždinskom na kupalištu Aquacity

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove godine provodi projekt „Sigurnost na vodi“ putem kojeg se želi ukazati na opasnosti koje prijete kupačima na kupalištima te informirati građane o kodeksima sigurnosti na vodi. Projekt je ove godine proveden u zajedničkoj suradnji s policijskim službenicima za prevenciju PP varaždinske na jezeru Aquacity  12.07.2016. godine. Djelatnici i volonteri GDCK Varaždin i PP varaždinske su tako podjelom edukativnog materijala Hrvatskog Crvenog križa kupače upoznali s pravilima ponašanja na i uz vodu .

Osim edukativnog materijala, dijelili su i lopte na napuhavanje kojima su se razveselili najmlađi kupači. Kupači su također mogli i besplatno izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi te dobiti savjet o zdravlju od dr. Izabele Vrtar koja je vršila mjerenje.

Cilj ove zajedničke akcije je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti prilikom nastupanja ekstremno visokih temperatura. Važnost ovakvih projekata i akcija je prepoznao i varaždinski gradonačelnik  Ivan Čehok koji nas je došao podržati.

Skip to content