Projekt Sigurnost na vodi

U sklopu Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja, Hrvatski Crveni križ provodi projekt „Sigurnost na vodi“ za 2017/2018. godinu.  U projekt se po treći puta uključilo Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a cilj projekta je prevencija nesreća vezanih uz vodu.

Hrvatski Crveni križ odobrio je Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin provođenje aktivnosti među kojima je provođenje radionica ‘Kodovi sigurnosti na vodi’.

Riječ je o interaktivnim radionicama u trajanju od 45 minuta, odnosno 1 školski sat,  namijenjenu za učenike četvrtih razreda osnovnih škola kroz koju se učenici upoznaju sa opasnostima vezanim uz vodu i osnovnim pravilima sigurnog kupanja (bazeni, jezera, more). Radionice provode stručni suradnici GDCK Varaždin, profesori osposobljeni za izvođenje nastavnog sata navedene teme.

Radionica je namijenjena učenicima četvrtih razreda kao dobra priprema za odlazak na izlet, Školu u prirodi ili školu plivanja te može organizirati i za učenike trećih razreda.

Tako je do sada provedeno ukupno 25 radionica za učenike I.,IV.,VI. i VII. osnovne škole kao i za učenike osnovnih škola Sv.Ilija i Beletinec. Do kraja školske godine planiramo održati radionice i u ostalim osnovnim školama s područja djelovanja GDCK Varaždin

Skip to content