Rad s djecom i mladima u 2023. godini

Ove godine, naš predan tim je pristupio edukaciji djece i mladih, provodeći niz pedagoških radionica na temu: pružanja prve pomoći, solidarnosti, prevencije ovisnosti, solidarnosti, zaštiti prirode i pripreme za katastrofe.
Edukacije o prvoj pomoći i upoznavanje s radom Crvenog križa proveli smo u vrtićima i osnovnim školama. Djecu predškolske dobi vodili smo kroz dinamičnu radionicu pod nazivom “Prva pomoć, upomoć!” koja se održala u 13 odgojnih skupina. Također, posjetili smo 54 razredna odjela prvog razreda, uvodeći ih u sigurnost školskog okruženja s Medom Juricom, te smo održali dvije informativne radionice za sedme razrede pod nazivom “Pružite prvu pomoć onima koje volite”. Uz edukacije u sklopu nastave, nastojimo mlade educirati i za vrijeme različitih manifestacija poput sportskih igri, uličnih prezentacija i slično.
Srednjoškolcima smo prenijeli važne informacije o darivanju krvi kao solidarnoj gesti koja može spasiti živote, dok smo buduće male volontere potaknuli kroz radionicu pod nazivom “Mali volonteri za velike stvari”. Posebnu pozornost smo posvetili prevenciji konzumacije sredstava ovisnosti, provodeći 30 radionica tijekom godine s učenicima osmih razreda.
Radili smo na jačanju svijesti o sigurnosti na vodi kroz 48 radionica “Kodeksi sigurnosti na vodi” s učenicima 3. i 4. razreda. Ove radionice ne samo da su se održavale u učionicama već su proširene na gradsko kupalište i bazene, pružajući praktično iskustvo.
U naporima zaštite prirode, ostvarili smo uspješan projekt pod nazivom “Rastemo za zdravo sutra”. Dodatno, proveli smo 14 radionica posvećenih temi održivosti kako bismo potaknuli djecu na promjene životnih navika i razvoj ekološke empatije. Svjesni važnosti pripreme za nepredviđene situacije, posvetili smo se provedbi 3 radionice s djecom predškolske dobi i 6 radionica sa srednjoškolcima fokusiranih na pripremu za katastrofe.
Sveobuhvatna edukacija i angažman našeg tima s djecom i mladima ove godine rezultirali su snažnom podrškom njihovom osobnom i društvenom razvoju. Uvjereni smo da smo postavili temelje za izgradnju odgovornih i svjesnih građana budućnosti.
Skip to content