Radionica “Jeste li spremni?” u osnovnoj školi Sračinec

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je u sklopu projekta „Otpornost na katastrofe“ provelo radionicu za učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole Sračinec. Radionica je provedena s ciljem  jačanja svijesti o pripravnosti na katastrofe .

Radionicu pod nazivom „Jeste li spremi“vodio je Stanko Šincek, bacc.med.techn.Učenici su morali sami pripremiti svoj tzv. komplet za katastrofe koji sadrži sve najnužnije stvari koje bi svatko trebao imati spremne za slučaj katastrofe. Podijeljenu u 3 tima imali su 3 minute za pripremu najnužnijih stvari. Također su kroz prezentaciju dobili savjete o pripremi i postupanju u slučaju katastrofe te im je podijeljen mali podsjetnik sa osobnim planom za katastrofe. U radionicu je bilo uključeno oko 120 učenika i bila je odlično prihvaćena.

S obzirom da su ekstremni vremenski uvjeti sve češći, ozbiljniji i rasprostranjeniji iz Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) i Europske komisija upozoravaju da bi se svaki pojedinac – od običnog građanina EU do donositelja odluka – trebao pripremiti na posljedice novonastale klimatske situacije, kako u svom domu tako i u ostatku svijeta.

Skip to content