Radionica “Piti ili ne piti – pitanje je sad?”

U srijedu, 05. travnja  je u Učeničkom domu Varaždin održana edukativna radionica pod nazivom „Piti ili ne piti – pitanje je sad ?“ povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja. Radionica je provedena u zajedničkoj suradnji Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i PU varaždinske.

Učenici su se kroz kratko predavanje upoznali sa osnovnim informacijama o alkoholu, koncentraciji alkohola u krvi, razinama alkoholiziranosti, načinu razgradnje alkohola u tijelu i posljedicama prekomjernog uzimanja alkohola te nastanku ovisnosti. Također su se upoznali i sa zakonskim osnovama te kaznama u slučaju delikvencije i neodgovornog ponašanja.

Kroz praktični dio radionice i upotrebom rekvizita tzv. „pijanih naočala“ koje simuliraju određene stupnjeve pijanstva, učenici su mogli uvidjeti kako alkohol djeluje na ljudske funkcije i mijenja našu percepciju okoline.

Provedbom ovakvih interaktivnih edukativnih radionica  želi se mlade upozoriti na posljedice i rizike prekomjernog uzimanja alkohola te smanjiti rizična ponašanja i unaprijediti pozitivan i zdrav razvoj djece i mladih.

Radionicu su proveli Štefica Zajec, medicinska sestra i Siniša Lah, službenik za prevenciju PP varaždinske.

Skip to content