Svjetski dan prve pomoći!

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake prve subote u rujnu, a ove je godine posvećen temi prve pomoći u slučaju prometnih nesreća. Tako je Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin 8. rujna obilježilo zajedničkom akcijom s djelatnicima PU varaždinske na parkiralištu Supernova centra. Djelili smo letke s osnovama sigurnog ponašanja u prometu i lancem pružanja prve pomoći! Pomagao nam je i naša maskota – medo Jurica.

Kako bi djecu od najranije životne  dobi informirali i podučili sigurnom ponašanju u prometu te postupku pozivanja hitne medicinske pomoći, GDCK Varaždin i ove je godine pripremilo edukativne slikovnice Hrvatskog  Crvenog križa   “Medo Jurica – Na putu do škole”. 

Tako je u suradnji sa suradnji s policijskim službenicima PP Varaždin, djelatnicima HAK-a početkom školske godine započela zajednička akcija provedbe edukativnih radionica za učenike prvih razreda osnovnih škola. Djelatnici varaždinske policije, HAK-a i GDCK Varaždin prvašiće su upoznali s osnovama sigurnog ponašanja u prometu, torbicom prve pomoći te im podijelili edukativni materijal u vidu slikovnica  te kišne kabanice i oznake za bolju vidljivost u prometu.

U sklopu ove zajedničke akcije pod nazivom „Sigurno u školu“ provodi i podjela informativno – preventivnih letaka za savjetima za učenike i roditelje prilikom dolaska učenika u školu. Letke dijele policijski službenici i maskota Crvenog križa – Medo Jurica.

Podjela slikovnica je planirana za sve učenike prvih razreda na području grada Varaždin i općina Beretinec, Cestice, Jalžabeta, Gornjeg Kneginca, Petrijanca, Svetog Ilije, Sračinca, Trnovca, Vidovca i Vinice.

Zahvaljujemo volonterima GDCK Varaždin koji su sudjelovali u provedbi naših aktivnosti!

Skip to content