Tradicionalna humanitarna akcija “Solidarnost na djelu”

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 45. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će početi 12. listopada 2017. godine na području cijele Republike Hrvatske, a trajati će do kraja listopada.

U ovoj akciji kao i svake godine sudjeluju osnovne i srednje škole grada Varaždina i okolnih općina pošto je uz osnovnu svrhu prikupljanja sredstava cilj ove sabirne akcije razvijanje solidarnosti među djecom i mladima.

U akciji će se prikupljati financijska sredstva, a za poklonjeni novac bit će uručen novčani bon zahvalnosti u vrijednosti od 1,00 kn do 5,00 kn, numeriran i ovjeren žigom GDCK Varaždin.

Odlukom Odbora GDCK Varaždin 50% prikupljenih sredstava vraća se na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi opremiti ormariće Prve pomoći ili pomoći djeci lošeg materijalnog statusa ( nabava knjiga ili plaćanje izleta). Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambenih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji sa područja djelovanja društva.

Ova akcija će se provoditi i u suradnji s trgovinom Kaufland u tjednu od 9. do 13. listopada kada će se moći donirati kupljene namirnice u košaru Crvenog križa. Namirnice koje se mogu donirati su:

– brašno

– riža

– šećer

– kuhinjska sol

– tjestenina

– ulje

– juha u vrećici

– riblje konzerve

– mesne konzerve

– marmelada

 

GDCK Varaždin zahvaljuje svima koji će se uključiti u ovu akciju i na taj način pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Skip to content