Upravljanje kućnim budžetom – radionica

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin organiziralo je 21.09.2017.godine edukaciju i u sklopu nje radionicu pod nazivom „Upravljanje kućnim budžetom“. Edukaciji su bili nazočni članovi Udruge invalida rada grada Varaždina i ostali zainteresirani sudionici. Edukacija se provodi  sklopu FEAD projekta „Humanitarni projekt za središnju Hrvatsku“.

Cilj radionice bio je educirati sudionike o osobnim financijama i podići osviještenost odrasle osobe do te razine da zna izraditi i provoditi financijski plan ili proračun sebe ili svoje obitelji te time steći potrebna znanja za upravljanje kućnim budžetom. Edukacija je provedena u dva dijela, u prvom se dijelu sudionike upoznalo s potrebnim znanjima kako upravljati svojim financijama, navikama trošenja, kako postaviti svoje financijske ciljeve, kako analizirati svoje prihode i rashode, kako izraditi realan i održiv financijski plan, a u drugom dijelu su sudionici dobili radne listove koje su ispunili te tako primijenili stečeno znanje iz prvog dijela edukacije.

Sudjelovanjem na ovoj radionici i primjenom naučenog znanja sudionici su naučili kako upravljati kućnim budžetom i kako kroz određeno razdoblje analizirat svoje kućne financije. Sudionici su vrlo aktivno sudjelovali u radionici te zaključili da primijenjena znanja treba prenijeti na što više stanovništva prvenstveno na mlađu populaciju te da bi ovakve edukacije trebalo organizirati i ubuduće kako bi se naznačila važnost brige o osobnim financijama, a što je i cilj ovog projekta.

Skip to content