Uspješnost akcije Solidarnost na djelu

Aktivisti VI Mjesnog odbora Crvenog križa – Banfica, koji je među najaktivnijima u Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin, prikupljali su tijekom listopada novčane priloge građana u tradicionalnoj akciji „Solidarnost na djelu“. Od prikupljenih sredstava kupljene su namirnice za 50 prehrambeno-higijenskih paketa koji su u utorak 11. prosinca podijeljeni onima kojima je takva pomoć najpotrebnija.

Vrijedni aktivisti VI Mjesnog odbora pod vodstvom predsjednice Mjesnog društva Crvenog križa Miroslave Radočaj svake se godine uključuju u ovu akciju i najuspješniji su u gradu po količini prikupljenih sredstava.

I po ostalim mjesnim odborima grada Varaždina aktivni su volonteri GDCK Varaždin koji pomažu u provođenju ove akcije i na taj način razvesele mnoge siromašne stanovnike grada.

Tako je u ovogodišnjoj akciji „Solidarnost na djelu“ ukupno prikupljeno 42.622,51 kn, od toga u mjesnim odborima 13.170,00 kn, u gradskim osnovnim školama 7.345,00 kn, gradskim srednjim školama 6.628,00 kn a u osnovnim općinskim školama 15.479,51 kn. Polovina prikupljenog iznosa po školama ( prema Odluci Odbora GDCK Varaždin) se vraća na njihove žiro račune i škole su u obvezi opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školsku kuhinju djeci čiji roditelji to nisu u mogućnosti.

S obzirom da su volonteri osnova za rad Crvenog križa i bez njih provođenje ovakvih akcija ne bi bilo moguće, GDCK Varaždin zahvalilo im se podjelom prigodnih zahvalnica u utorak 04. prosinca 2012. u prostorijama društva

Skip to content