V sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi GDCK Varaždin

Povodom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi (14.lipnja ), Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin ove je godine organiziralo V. Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi koje su se održale u subotu, 13. lipnja 2015. na vanjskom terenu restorana Aquacity.

Cilj ovih igara bio je prikaz zdravog duha davaoca krvi putem sportskih aktivnosti, ali i zajedničko duženje ove skupine dobrih ljudi koji čine humana djela na poseban način i neprocjenjivi su dio našeg društva.

U sportskim igrama sudjelovali su darivatelji Aktiva DDK Elektre Varaždin, Dječjeg vrtića Varaždin, HVIDRE,  PU Varaždinske, Varteksa , Općine Petrijanec, Općine Kneginec i Zatvora u Varaždinu

Ukupno 70 darivatelja natjecalo se u sljedećim disciplinama : mali nogomet, viseća kuglana i pikado.

U disciplini malog nogometa pobijedila je ekipa Aktiva DDK Zatvor u Varaždinu,u  pikadu ekipa Općine Petrijanec, dok je u visećoj kuglani podbedila ekipa HVIDR-e.

GDCK Varaždin je u 2014. godino prikupilo 5.485 doza krvi, dok je u prvih pet mjeseci ove godine prikupljeno 1.996 doza krvi što nas na nivou Hrvatske (od ukupno 105 društava ) svrstava na 13. mjesto sa 5,91 doza krvi na 100 stanovnika, dok prosjek u RH iznosi 4,29 što je dobar pokazatelj humanosti darivatelja s područja Varaždina i okolice.

Skip to content