VII sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi

Povodom obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi (14.lipnja ), Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin ove je godine organiziralo VII. Sportske igre dobrovoljnih davatelja krvi koje su se održale u subotu, 30. lipnja 2018. godine na vanjskom terenu restorana Aquacity.

Sve sudonike sportskih igara je na početku pozdravila ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas, a voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, dr. Gordana Jaklin je uz pozdrav i zahvalu darivateljima otvorila igre.

Cilj ovih igara bio je prikaz zdravog duha davaoca krvi putem sportskih aktivnosti, ali i zajedničko duženje ove skupine dobrih ljudi koji čine humana djela na poseban način i neprocjenjivi su dio našeg društva.

U sportskim igrama sudjelovali su darivatelji Aktiva DDK Elektre Varaždin, HVIDRE,  PU Varaždinske, Varteks, Dječji vrtić Varaždin, Zatvor Varaždin, Općine Kneginec i Opće bolnice Varaždin.

Ukupno 90 darivatelja natjecalo se u sljedećim disciplinama : mali nogomet, viseća kuglana i pikado.

U disciplini malog nogometa pobijedila je ekipa Aktiva DDK Opće bolnice Varaždin, u pikadu ekipa Dječjeg vrtića Varaždin, dok je u visećoj kuglani podbedila ekipa HVIDR-e.

Prvoplasiranim ekipama plakete za osvojeno mjesto uručila je ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas koja je svim sudionicima zahvalila na sudjelovanju kao i na promicanju davalaštva krvi u Varaždinu i okolici.

Skip to content