Vježba operativnih snaga Varaždinske županije “Strmec 2019.”

Dana 26. rujna 2019. održana je vježba operativnih snaga Varaždinske županije „STRMEC 2019.“

Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa prisustvovali su u terenskom dijelu osposobljavanja uz predstavnike Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina, Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Područnog ureda za civilnu zaštitu Varaždin, HGSS Stanice Varaždin i Policijske uprave Varaždinske.

 

Na terenskoj provjeri, pripadnici operativnih snaga civilne zaštite, primijenili su stečena znanja iz spašavanja i postupanja na divljim vodama i provjerili svoju fizičku spremnost koja je potrebna za daljnje izazove koje pred njih postavlja utjecaj klimatskih promjena.

 

Učesnike osposobljavanja pozdravili su zamjenik župana Varaždinske županije i načelnik stožera civilne zaštite Varaždinske županije g. Robert Vugrin i zamjenik župana Tomislav Paljak. Tijekom analize osposobljavanja, koju je vodio načelnik stožera civilne zaštite Varaždinske županije g. Robert Vugrin, zaključeno je da bi se osposobljavanja operativnih snaga trebala održavati češće, najmanje dva puta godišnje, kako bi se  obnovila i utvrdila potrebna znanja i vještine.

 

Skip to content