Volonterska akcija i predavanje u Cestici

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin sa partnerima, Općinom Cestica i Udrugom mladih Hiperaktivni Cestica,

26.09.2020. u sklopu projekta „Mlada aktivna Cestica“ provodi događaj pod nazivom „Mladi za obitelj“- Volonterska akcija sa besplatnim tečajem obnove znanja iz prve pomoći. Cestica (Dravska ul.1, Kulturni centar Općine Cestica) od 8 do 12 sati!

 

U sklopu volonterske akcije prikupljati ćemo humanitarnu pomoć – potrepštine i hranu za potrebitu djecu. Prikupljati će se trajna hrana (brašno, riža, sol, dječja hrana, konzerve i sl.), školske potrepštine (školski pribor i oprema) te zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva za osobnu upotrebu djece.

S početkom u 9 sati, na istome mjestu, organiziramo i besplatni tečaj obnove znanja iz prve pomoći „Nauči prvu pomoć zbog onih koje voliš“. Tečaj je prilagođen ozljedama koje se najčešće događaju u domaćinstvu (opekline od ulja, porezotine, gušenje, udar struje isl.), tečaj vodi doktorica Monika Kocman Panić, dugogodišnja predavačica prve pomoći u GDCK Varaždin.

Volonterska akcija dio je Nacionalne kampanje „Hrvatska volontira“. Ovogodišnjom kampanjom želi se istaknuti kako volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici općenito, pa i u obiteljima. Stoga je ovogodišnji slogan kampanje “Važna društvena mreža”, a mi našom akcijom pozivamo mlade da budu aktivni u svojoj lokalnoj zajednici, da joj pomognu kroz organizaciju i provedbu prikupljanja humanitarne pomoći i da nauče nešto korisno za sebe i svoju obitelj- osnove prve pomoći u kući.

 

Više informacija o događaju i rezultatima prikupljenih sredstava na:

097/7213963 ili na gdckvzad@gmail.com

 

Vidimo se!

U SLUČAJU KIŠE, DOGAĐAJ SE PREMJEŠTA U KULTURNI CENTAR OPĆINE CESTICA.

 

Skip to content