Završen ciklus provedbe radionica “Kodeksi sigurnosti na vodi” za školsku godinu 2018./2019.

U sklopu Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja, Hrvatski Crveni križ provodi projekt „Sigurnost na vodi“.

U projekt se po četvrti puta uključilo Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a cilj projekta je prevencija nesreća vezanih uz vodu.

GDCK Varaždin kao jednu od aktivnosti projekta provodi radionice ‘Kodovi sigurnosti na vodi’ u osnovnim školama grada Varaždina i okolnih općina s područja djelovanja društva.

Riječ je o interaktivnim radionicama u trajanju od 45 minuta, odnosno 1 školski sat, namijenjenu za učenike četvrtih razreda osnovnih škola kroz koju se učenici upoznaju sa opasnostima vezanim uz vodu i osnovnim pravilima sigurnog kupanja (bazeni, jezera, more). Radionice provode stručni suradnici GDCK Varaždin, profesori osposobljeni za izvođenje nastavnog sata navedene teme.

Radionica je namijenjena učenicima četvrtih razreda kao dobra priprema za odlazak na izlet, Školu u prirodi ili školu plivanja te se može organizirati i za učenike trećih razreda.

Tako je u školskoj godini 2019./2019. ukupno provedeno 49 radionica u 18 osnovnih škola u kojima je sudjelovalo ukupno 1.028 učenika.

Skip to content