Završena mala građanska akcija u sklopu projekta „Budimo spremni“

GDCK Varaždin kroz 2023. godinu organizirao je seriju od 11 edukacija o organizaciji i provedbi humanitarnih akcija te organizaciji volontera na području grada Varaždina i okolnih 10 općina. Kako bi građanima omogućio i praktično iskustvo u provedbi humanitarnih akcija GDCK Varaždin organizirao je malu građansku akciju prikupljanja humanitarne pomoći. Zainteresirani građani uključili su se u građansku akciju kroz prikupljanje prehrambenih i higijenskih artikala u skladištu GDCK Varaždin, kroz organiziranje punkteva za prikupljanje u svojoj lokalnoj zajednici, kroz izradu paketa od prikupljenih donacija, izradu čestitaka koje su se dijelile uz humanitarne pakete te u samoj podjeli humanitarnih paketa po terenu.

U akciji  je ukupno prikupljeno 1097,46 kg hrane i 160,56 kg higijenskih potrepština koja su sva podijeljena socijalno ugroženim građanima tijekom studenog i prosinca. Akcija je bila iznimno uspješna što pokazuje kako su naši građani velika srca kad su u pitanju najugroženiji.

Zahvaljujemo svima na velikom odazivu i doniranim sredstvima u ime svih koji su primili pomoć!

Također zahvaljujemo svim dragim volonterima koji su se uključili u akciju!

Građanska akcija održala se u sklopu projekta “Budimo spremni (UP.04.2.1.11.0295). Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda (49.434,21 €) i Državnog proračuna RH (8.723,68 €), a ukupne je vrijednosti 58.157,90 €. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Varaždin i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Skip to content