Završetak projekta „Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3“

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin 15.8.2023. završava EU projekt „Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3“. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin, Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Varaždin, Grad Varaždin, Općina Vidovec, Općina Jalžabet, Općina Trnovec Bartolovečki, Općina Beretinec i Općina Sveti Ilija. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, a vrijednost projekta je 78.213,55 €/589.300,00 kn. Iznos projekta 100% je pokriven bespovratnim sredstvima koja su osigurana iz Državnog proračuna RH (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%) kroz Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.
U projekt “Pruži potporu u lokalnoj zajednici 3” bilo je uključeno ukupno 86 korisnika o kojima je brigu vodilo 12 gerontodomaćica na tjednoj osnovi jednom do tri puta. Svakom korisniku mjesečno se dostavljao higijenski paket koji se sastojao od sredstava za čišćenje te proizvoda za osobnu higijenu. Ukupno je podijeljen 491 higijenski paket.
Kroz rad na terenu i zapošljavanje 12 dugotrajno nezaposlenih žena ostvaren je osnovi cilj projekta – Zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena i povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada te pružanje pomoći podrške starijim i nemoćnim osobama na području Varaždina i varaždinskog prstena.
Zaposlene žene pružale su uslugu Pomoći i podrške starijim i nemoćnim osobama na području Varaždina i općina Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Beretinec i Sveti Ilija od 1. veljače 2023. godine, a završile su je sa 31. srpnjem 2023. godine. Ovo je treći po redu projekt iz programa ZAŽELI kojeg je GDCK Varaždin provodio od 2018. godine. Planiran je i nastavak programa na koji će se GDCK Varaždin prijaviti odmah po objavi.
GDCK Varaždin zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi projekta te posebno partnerima projekta na odličnoj suradnji temeljem koje je vrlo uspješno proveden ovaj projekt.
Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.
Skip to content